iPhone shermen en het verschil in kwaliteit

De lcd en oled schermen van apple zijn naar mijn mening de beste schermen in de smartphone branche. De kleuren zijn het plezierigst voor je ogen en de Touch reageert altijd goed. Zodra je je toestel laat vallen en er komt een barst in wil je natuurlijk graag je scherm laten vervangen en dan kom je vaak op een onzeker pad. Er zit nogal een verschil in kwaliteit van de schermen die bedrijven gebruiken. Hoe vindt je een goed bedrijf die jouw iPhone scherm reparatie goed kan uitvoeren met de juiste scherm kwaliteit?

 

Namaak, orgineel en refurbished.

 
iPhone reparatie winkels gebruiken verschillende soorten schermen. Deze kun je verdelen in grofweg drie soorten. Deze verschillen in kleur, touch responds en de sterkte van het glas. 

 

A+

Dit zijn de goedkoopste en slechtste schermen. Het glas is erg zwak en breekt al na een val van 50 centimeter, De kleuren van het scherm zijn meer blauw dan wit en meestal begint de touchscreen al na een half jaar problemen te vertonen. Niet echt een aanrader dus. 
 

A++

Deze schermen zijn vaak net iets beter gebouwd dan de A+. Maar lang niet zo goed als de orginele schermen van apple. De vraag is natuurlijk van welke fabrikant de schermen komen.
 

 refurbished schermen 

Refurbished schermen zijn iPhone schermen waar nieuw glas is opgezet. Deze worden kapot opgestuurd naar china en refurbished door een professioneel bedrijf. De vraag blijft natuurlijk wat voor glas er wordt opgezet en meestal is dit ook zwakker dan dat van apple.

 

iPhone-Screen-Producing-2

Het moraal van het verhaal

Zorg dat je gewoon een hoesje gebruikt. Natuurlijk kun je gewoon het scherm gewoon laten vervangen maar het zal nooit meer zo goed worden als ervoor en je toestel  is na de reparatie ook niet waterdicht. Dit komt doordat er een soort lijm zit tussen het scherm en de behuizing die niet vervangen kan worden.