De waarheid over refurbished iPhones

Een refurbished iPhone aanschaffen lijkt vaak erg voordelig. Alles wordt grondig getest en het bedrijf voorziet het toestel van een splinternieuwe accu. ook staat de nieuwprijs van het toestel erbij zodat je precies weet hoeveel voordeel het jou oplevert. Is dit altijd waar? Nee lang niet altijd.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Verschil in prijs. 

De consumentenbond Heeft een onderzoek gedaan naar de prijzen van refurbished iPhone’s en geeft aan dat refurbished iPhone’s meestal maar 17% tot 2 % goedkoper zijn dan nieuwe toestellen. Een gebruikte iPhone 7 met 124gb leverde bijvoorbeeld 14% voordeel op en een iPhone 7 met 32gb maar 2 %. In een enkel geval was een refurbished toestel duurder dan een nieuw toestel.

Te mooi om waar te zijn

De hoge kortingen (tot wel 44%) Waarmee de aanbieders de telefoons aanprijzen zijn gebaseerd op de adviesprijs van een nieuw toestel. De actuele prijs ligt dan ook veel lager dan de aanbieders stellen.

Niet als nieuw

Terwijl veel aanbieders de telefoons ‘als nieuw’ bestempelden mankeerde er vaak het één en ander aan. Geen enkele aanbieder voorziet alle toestellen van nieuwe batterijen terwijl veel mensen dit juist belangerijk vinden. De batterijen presteerden dan ook slecht. Daarnaast leverden de aanbieders ook lang niet altijd een oplader of oordopjes.

Toch een refurbished toestel kopen?

As je toch een refurbished toestel wilt kopen check dan altijd de actuele prijs van het model en neem contact op met de aanbieder of er ook accessoires bij het toestel geleverd worden. 

Dit artikel komt van de consumentenbond. Lees hier het volledige artikel

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Meer artikels