Over ons

Hoi, Mijn naam is Thies Baarsma en ik ben sinds een paar jaar actief als microsoldeerder. Ik heb zelf geen achtergrond of opleiding in de electronica. Het Begon Toen ik na mijn reis in Australië in 2016 eigenlijk niet zo veel zin meer had om voor iemand anders te werken. Ik had het idee om defecte iPhone’s in te kopen en deze dan weer te repareren en daarna te verkopen. Na een tijdje liep ik vaak tegen problemen aan die zich op het moederbord bevonden. Al snel begon ik me er in te verdiepen en slaagde de eerste reparatie. Na een tijdje groeide de klantenkring voor moederbord reparatie’s en hield ik op met de verkoop van iPhones. 

Begin 2018 ben ik begonnen met datarecovery. Dit maakte het vak nog leuker, want het voelde echt alsof ik iets nuttigs deed voor een ander. Baby foto’s of trouwfoto’s zijn natuurlijk van onschattelijke waarde. Meestal zijn dit de opdrachten die al bij veel reparateurs zijn geweest. De toestellen hebben waterschade of valschade gehad. Soms zijn de toestellen ernstig verbogen. Zelfs dan kunnen we de data meestal redden door een Boardswap uit te voeren.

Eind 2019 ben ik verhuisd naar Ameland. Tevens mijn geboorteplaats. Begin 2020 ga ik daar ijssalon Puur samen runnen met mijn vader. Het valt goed te combineren met B.B. repairs omdat veel opdrachten toch al worden opgestuurd.